CHMIELARNIA BABICE

Oto krótka historia Szefa Kuchni

Dawno, dawno temu był sobie chłopiec, który mieszkał w małej wiosce w Nepalu - daleko , daleko od świata restauracji!

Zainspirowany filmami Bollywood, zawsze marzył o lepszym życiu w Europie, ale to było tylko marzenie... - aż pewnego dnia (kiedy miał zaledwie 11 lat) jego wujek, który był kucharzem w Nepalu, został zatrudniony przez turystę (biznesmena z Europy)!

To był ten dzień; marzenie małego chłopca rozpaliło się i postanowił, że otworzy własną restaurację w Europie!

Tego dnia mały chłopiec zaczął pomagać mamie i gotować we własnym domu. W ciągu najbliższych 3 lat, mały chłopiec szybko posiadł wiedzę o tradycyjnej Nepalskiej kuchni: Thukpa Soup, Chicken Gulmi, Chicken Chilli i Nepali Lamb Curry. W wieku 14 lat, chłopiec wygrał jako najmłodszy uczestnik nepalski konkurs gotowania w Kathmandu !

Ale wtedy wiele się zmieniło: chłopiec wiedział, że musi szybko poszerzyć swoje umiejętności ... ale, nie był w stanie tego zrobić ze względu na słabepołączenie z Internetem (przy okazji Nepal miał najniższą prędkość pobierania Internetu na świecie). Chłopiec musiał podróżować co najmniej 30 km, żeby tylko móc zrobić kursy online! Wtedy postanowił przenieść się do Indii. Podczas jego dziesiecioletniego pobytu w Indiach, szybko nauczył się tradycyjnych potraw kuchni indyjskiej: Paneer Taka-Tak, Kolhapuri Chicken, Bhuna Lamb, Tandoori Chicken, Salmon Tikka, Butter Chicken, Biryani, Multon Rogan Josh i Prawn Madras . Ale marzenie posiadania własnej restauracji w Europie było jeszcze dalekosiężnym snem, dopóki jego wujek kucharz, który został zatrudniony przez europejskiego biznesmena, otworzył małą restaurację w Warszawie i to On zaprosił go do Polski.

Przez następne 13 lat, nadal walczył dzielnie, ale już w Polsce. Spędzał długie godziny pracy w restauracji jako kucharz, jednocześnie ucząc się pilnie języka polskiego. Nigdy nie przestał ciężko pracować , a jego wuj, widząc jego zaangażowanie i zdolności kulinarne awansował go na Szefa Kuchni w swojej restauracji. W końcu po 25 latach wszystkich zmagań, byciu pomocnikiem w kuchni, następnie kucharzem, w końcu Szefem Kuchni, jego marzenie się spełniło.

Otworzył Własną Restaurację w Warszawie , Sercu Europy !

Mamy nadzieję, że spodoba Ci się uczta przygotowana przez tego chłopca!!